PASSEIG PER SANT VICENT DE LLÍRIA

 

El passat 10 de juny, els alumnes de 1er i 2on de primària puguerem disfrutar d’aquest preciós paratge. Que si bé es cert , que és un paratge natural,on l’intervenció humana està present en la seua ordenació, hi ha emplaçaments on ens trobem com en un vertader bosc. Creem que aquesta també va ser l’experiència per als xiquets. Amb intenció les mestres, vàrem buscar aquestos indrets dins del parc, evitant parcs infantil dissenyats expressament per a jugar, on la provocació i possibiltats de jocs, al nostre parèixer ,anava a ser molt  més llimitada.

El resultat va ser increiblement fantàstic, vàrem poder descobrir junts adults i xiquets , possibilitats de jocs amb branques, fulles, troncs, terra, explanades,… en un joc inesgotable, que no tenia fí, on no hi havia presa, sinó el temps que requereixen les coses que cal projectar.

Temps per a passejar, per a descobrir, mirar, sorprendre’ns, menjar, correr, amagar-se, trobar-se, compartir, decidir, jugar …. JUNTS.

» Creixerà i minvarà pero per beure mai faltarà»- aquestes van ser les paraules de Sant Vicent Ferrer, a qui el parc li deu el seu nom, es narra que l’any 1410, any d’extrema sequera, Sant Vicent va fer que l’aigua tornara a brollar en aquest paratge. Aquesta aigua segueix regant amb la seua sequia, tota l’horta edetana.

Si no el coneixeu, vos recomanem una visita!

I continuem el passeig….

Ja tenim fam! Quan dinem?

I ara… a jugar!!!!

I la gespa per fer volteretes!

Tot va començar replegant branques…

 

Construint cabanes…

Encara que no se’n volem anar… ja és hora de tornar…

Ha sigut un dia preciós que recordarem en la memoria de Les Formigues Rabigues!!!