ELS LLIBRES DE PRÉSTEC A L’ESCOLA GENÇANA

Durant  aquest  trimestre, a l’escola Gençana, un alumne  de 4º de primària s’ha llegit “La lliada”, on se’ns compta la  famosa  guerra de Troya, com a llibre de préstec.

L’alumne s’anomena Miguel i va llegir el llibre a la seua casa, concretament, a Paterna. El va escollir per a llegir en classe, mentre buscava un llibre de préstec, i li va agradar tant l’argument que va decidir  quedar-se’l i començar a llegir-lo. El va acabar a finals de gener i, posteriorment, va fer el comentari d’eixe mateix llibre.

Al col·legi Gençana hi ha un sistema de préstec, que es com Miguel va escollir aquest llibre, el qual vos explique el seu funcionament a continuació. Al principi del trimestre et donen un llibre de castellà, valencià, anglès, i francès. Has de llegir aquestos llibres a la teua casa i, mentre, has d´emplenar dades  del llibre a una fulla anomenada  “Durant la Lectura “. Quan  acabes el llibre, el tornes i has d’escollir un altre i fer el mateix.

Ara, procedisc a contar-vos una miqueta l’argument  d’aquesta història. El llibre tracta del príncep de Troya, Paris, qui sedueix i rapta a Helena, esposa de Menelan, rei de Troya. Aleshores comença una guerra entre grecs i troians.

Segons l’opinió de Miguel, aquest es un bon llibre perquè tractava d’herois grecs i troians. A més, segons l’opinió de Mateo, altre alumne de quart de primària, el llibre també li va agradar per la valentia dels herois.

Miguel i Leon