El Color de les Fulles: Descobrint els Secrets de la Naturaleza

Benvolguts lectors,

Avui compartim amb entusiasme els detalls fascinants de la nostra darrera excursió, centrada en l’exploració del color de les fulles. Aquesta activitat educativa va oferir als nostres estudiants una oportunitat única d’aprofundir el seu coneixement sobre la fotosíntesi i els processos vitals de les plantes.

Durant aquesta immersió educativa, els estudiants van gaudir d’una presentació de PowerPoint que va destacar les parts essencials de les plantes i els elements que possibiliten la fotosíntesi. Les preguntes interactives van donar vida al tema, connectant-se amb el coneixement previ dels alumnes sobre com les plantes s’alimenten i es reprodueixen.

Una part emocionant de l’activitat va ser l’explicació visual de la germinació, amb una diapositiva que va captar l’atenció dels alumnes, mostrant com una llavor es transforma en una petita planta. Amb un enfocament ludic, van utilitzar imatges de cuiners per il·lustrar el paper vital de la clorofil·la i els carotens en la fabricació de l’aliment per a les plantes.

Durant la pràctica de cromatografia, els estudiants van separar amb èxit els pigments de les fulles, revelant els secrets de la clorofil·la i els carotens. Aquesta experiència pràctica va proporcionar una comprensió tangible i duradora dels conceptes abordats.

L’excursió va culminar amb una visita al Jardí, on es va posar èmfasi en els canvis de coloració de les fulles durant la tardor, explorant la retirada de la clorofil·la i l’aparició dels carotens. Aquesta connexió amb la natura en temps real va enriquir encara més l’experiència dels estudiants.

«El Color de les Fulles» va ser una jornada educativa plena d’aprenentatges significatius, connectant la teoria amb la pràctica i fent de la natura el nostre millor llibre.